George Simion anunta suspendarea presedintelui Klaus Iohannis

george simion aur

George Simion anunta suspendarea presedintelui Klaus Iohannis. În cadrul emisiunii jurnalistului Mihai Gâdea de la Antena 3, co-președintele AUR, a anunțat, că vor iniția suspendare președintelui, în cazul în care nu o face PSD.

Despre Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)

George Simion anunta suspendarea presedintelui

Partidul se auto-caracterizează ca fiind  conservator,  patriot,  naționalist și unionist. AUR a negat că membrii partidului ar fi extremiști, dar s-a intitulat radical, patriot și antiglobalist în mai multe rânduri.

La alegerile din 5-6 decembrie partidul AUR s-a clasat pe locul al patrulea:

  • Camera Deputaților 9,05%
  • Senat 9,15%

În Spania s-a clasat pe locul doi:

  • PNL 10.162 votanti 31,87%
  • AUR 8.390 votanti 26,31%
  • USR-PLUS 7.986 votanti 25,05%
  • PSD 1.721 votanti 5,4%
  • PMP 1.289 votanti 4,04%

George Simion anunta suspendarea presedintelui:

„Eu nu înțeleg de ce PSD nu inițiază suspendarea președintelui. Mai stau o săptămână, două, și dacă nu o inițiază, o să o inițiem noi. Românii ne-au cerut suspendarea lui.”

George Simion, co-președinte AUR – 09.12.2020

Jurnalistul Lucian Mindruta despre AUR:

„As vrea sa clarificam un lucru apropos de rusi si de Aur.Operatiunea prin care au ajuns la putere imi pare mai degraba romaneasca. Cu radacini interne si poate ceva ajutor de la troli, dar nu e neaparat sa fie cei din Rusia. Poti cumpara troli la kil foarte ieftin din Cambogia, de exemplu.

Altceva e rusesc insa in toata povestea asta. Ideologia pe care se fundamenteaza partidul. Ideologia suveranista / nationalista cu care lucreaza ei, elementele ele de baza sunt construite in laboratoarele Estului.

O recunosti dupa un lucru simplu: ea isi propune sa distruga ce are mai de pret inamicul identificat de rusi: unitatea Europei.”

( Continuarea analizei jurnalistului aici Lucian Mindruta )

Fostul președinte Traian Băsescu despre AUR:

Întrebat de un moderator DIGI 24, dacă AUR a luat din procentele PMP, fostul președinte a dat următoarele declarații:

  • „Nu aş specula. Nici nu vreau să mă pronunţ asupra apariţiei explozive a acestei formaţiuni. Surpriza majoră este că a avut o campanie tăcută extrem de puternică în diaspora unde au obţinut rezultate absolut fabuloase.”
  • „o campanie de o agresivitate extremă pe internet şi o campanie care nu pare de sorginte românească”
  • „Am văzut multe figuri cu ochii oblici pe acolo”.

Rugat să dea detalii, Traian Băsescu a continuat: „Adică e un turn înalt la Sankt Petersburg unde sunt trolii de toate naţiile care s-au mai băgat şi în Brexit şi în alegerile din Statele Unite şi nu exclud posibilitatea să se fi băgat puţin şi în alegerile din România. Dar este la acest stadiu o speculaţie”.

George Simion anunta suspendarea presedintelui

În cadrul emisiunii de la Antena 3, liderul AUR a răspuns întrebărilor jurnaliștilor Mihai Gâdea și Adrian Ursu. În cadrul emisiunii a anunțat că dacă nu inițiază PSD suspendarea președintelui într-o săptămână, două, o va face AUR.

Adrian Ursu: „Vă întreb eu așa, că văd că domnul Ciuvică și domnul Chirieac au curiozități care se pierd. Domnule Simion, în ce laborator de serviciu secret ați fost creați – la SRI sau la SIE? Că eu o iau pe scurtătură..”

George Simion: „George Simion: În laboratoarele Colegiului Național Gheorghe Lazăr din București și în laboratoarele Universității din București și a Universității Alexandru Ioan Cuza, dar din Iași. Eu acolo am studiat și am învățat să aplic foarte bine ceea ce învăț. Am învățat marketing, am învățat să folosesc rețelele de socializare și am învățat să spun adevărul, ceea ce în clasa politică actuală nu prea vedem.

Noi nu suntem nici PRM, nici PPDD. Noi suntem AUR, ne-am înfiițat pe 1 decembrie anul trecut, la Alba Iulia, de Ziua Națională. Suntem un partid patriotic, domnul Pieleanu ne-a descris foarte bine, în ziua alegerilor, un partid creștin, un partid conservator. Opțiunea asta creștină nu mai există pe scena politică în ultimii 15-20 de ani. PNȚCD-ul este mort, este o plajă electorală de 30% în România care nu este acoperită. Da, suntem patrioți, dar asta nu înseamnă că suntem antieuropeni. Cu siguranță nu suntem antimaghiari, avem parlamentari maghiari.”

Vezi ce prezență a fost la vot: Prezenta la vot la alegerile parlamentare din 5-6 decembrie 2020

Distribuie: