Ziua Culturii Naționale 15 ianuarie 2021 – ICR Madrid vă invită la teatru

Teatrul Regina Maria Oradea

Ziua Culturii Naționale 15 ianuarie 2021 este organizată online de Institutul Cultural Român.

„Peste 20 de proiecte culturale, într-o singură zi. O zi dedicată creativității românești, 15 ianuarie, data la care Institutul Cultural Român, prin rețeaua reprezentanțelor din străinătate, invită marele public – fiind vorba, anul acesta, de un program online – să celebreze Ziua Culturii Naționale. O sărbătoare nu doar a românilor, ci și a prietenilor culturii noastre, a tuturor celor pentru care România reprezintă o sursă valoroasă de creativitate. ” anunță ICR.

Vezi aici programul organizat de rețeaua reprezentanților ICR din diasporă: https://www.icr.ro/pagini/ziua-culturii-nationale-mirel-talos-creativitatea-romaneasca-mentine-romania-pe-harta-lumii-in-orice-timpuri

Ziua Culturii Naționale 15 ianuarie 2021 în Spania – ICR Madrid ne invită la teatru

„Nu credeam să-nvăț a muri vreodată” – spectacol de poezie, muzică și dans

Ziua Culturii Naționale 15 ianuarie 2021
sursă foto: ICR Madrid

Spectacolul „Nu credeam să-nvăț a muri vreodată”, o producție aTeatrului „Regina Maria“ din Oradea, va fi prezentat vineri, 15 ianuarie, ora 19.00 (ora Spaniei), cu subtitrare în limba spaniolă, de ICR Madrid.

„Am vrut să fac un spectacol mult mai deosebit decât în ceilalţi ani, dedicat poetului nostru drag. Va fi unul complex, în care vor apărea îndrăgostiţii din poeziile lui Eminescu, dar şi stări ale sale. Unul dintre personaje, Dansatoarea, va fi chiar spiritul lui Eminescu. Pentru mine, Eminescu este ca un medicament”, a declarat regizorul Emil Sauciuc, la premiera spectacolului.

Înregistrarea poate fi vizionată pe rețelele de socializare ale reprezentanței până la 30 ianuarie. Tot cu prilejul Zilei Culturii Naționale, absolvenți ai cursurilor de limba română, sesiunea octombrie-decembrie 2020, vor recita în limba română o poezie sau o strofă de Mihai Eminescu, materialele video fiind difuzate pe rețelele de socializare ale ICR Madrid în perioada 11-15 ianuarie.

„Vă invităm la teatru! Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, #InstitutoCulturalRumanodeMadrid si #TeatroReginaMariadeOradea prezintă spectacolul ′′ Nu am crezut că voi învăța vreodată să mor „, în direcția artistică a lui Emil Sauciuc. Spectacolul va fi transmis digital pe rețeaua de socializare ICR din Madrid (pagina de Facebook, cont de YouTube) vineri, 1 ianuarie 2021, ora 19:00 (ora Spaniei), cu subtitrare spaniolă.

  • Ea- Maria Teişanu
  • El- David Constantinescu
  • Cealaltă ea – Miruna Lazăr
  • Bătrânul – Emil Sauciuc
  • Dansatoarea – Ioana Moldovan
  • Regizor: Emil Sauciuc
  • Scenofrafia: Amalia Buie
  • Muzica: Sorin Domide

La împlinirea a 171 de ani de la nașterea marelui poet național Mihai Eminescu, ICR Madrid aduce un omagiu. Celui considerat ′′ omul desăvârșit al culturii românești „, Constantin Noica. ” Așa sună invitația lansată de reprezentanții ICR Madrid pe pagina de socializare.

Alte știri despre cultură: Dezbatere despre Mircea Eliade in Spania

Sursă ICR

Distribuie: