Ambasada a organizat o conferinta online cu asociatiile românești

conferinta online ambasada romaniei in spania

Ambasada a organizat o conferinta online la data de 27 ianuarie 2021. Conferința a avut ca scop informarea mediului asociativ românesc.

Ambasada a organizat o conferinta online

Ambasada a organizat o conferinta online

„La 27 ianuarie 2021, Ambasada României în Regatul Spaniei a organizat prima întâlnire din acest an, în format online, cu reprezentanții comunității românești din Spania, eveniment care se înscrie în seria periodică de reuniuni cu mediul asociativ românesc.

La reuniune a luat parte și domnul Ovidiu Burdușa, secretar de stat pentru românii de pretutindeni, care a prezentat principalele proiecte destinate diasporei, în anul 2020, și a expus participanților prioritățile din acest an ale instituției pe care o coordonează.

În deschiderea evenimentului, reprezentantul Ambasadei a mulțumit pentru colaborarea strânsă și disponibilitatea membrilor comunității românești de a se implica în proiecte comune și a prezentat o retrospectivă a acțiunilor Ambasadei în sprijinul acestora în ultima perioadă, reamintind că subiectul comunității românești este permanent prezent în dialogul autorităților române cu cele spaniole.

Au fost reținute o serie de recomandări importante adresate de reprezentanții comunității românești Ambasadei și DRP, deopotrivă.” anunță Ambasada României în Spania.

Departamentul pentru românii de pretutindeni mulțumește Ambasadei României în Spania pentru sprijinul organizat

Secretarul de stat Ovidiu Burdușa a participat ieri seară la o întâlnire online cu reprezentanții mediului asociativ românesc din Spania .

Timp de 2h30, alături de Dinu Gîndu, director în cadrul Direcției Diaspora din DRP, secretarul de stat a prezentat principalele proiecte care s-au desfășurat în anul 2020, destinate diasporei și comunităților istorice.

Totodată s-a vorbit și despre prioritățile pe anul 2021 și finanțările nerambursabile oferite de către DRP.

Mulțumim Ambasadei României în Spania pentru organizarea întâlnirii cu mediul asociativ din regiune și pentru sprijinul acordat în promovarea acțiunilor derulate la departament în beneficiul românilor de pretutindeni!

Raportul de activitate al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni pe anul 2020

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) a derulat mai multe programe menite să vină în sprijinul comunităților românești din afara granițelor țării, în anul 2020:

I. Proiecte proprii:

  1. Programul de burse pentru copiii etnici români care studiază în școlile cu predare în limba română sau cu studiul unor materii în limba română ca limbă maternă din Ucraina.
  2. Campania “Fii responsabil!”
  3. Programul de dotare cu pachete educaționale
  4. Programul de dotare cu tablete
  5. Platforma online DIASPORA-HUB
  6. Dezbateri cu mediul asociativ
  7. Programul de achiziție și distribuire de materiale identitare
  8. Ziua Românilor de Pretutindeni
  9. 1 iunie 2020- Ziua Internațională a Copilului
  10. Modalitatea de accesare a finanțărilor nerambursabile oferite de DRP
  11. Dialog cu specialiști din domeniul educației
  12. Organizarea unor videoconferințe în colaborare cu misiunile diplomatice
  13. Grupul de lucru interinstituțional pentru repatrierea românilor din străinătate

II. FINANȚĂRI NERAMBURSABILE

III. VIZITE DE LUCRU

Pentru informații detalitate despre fiecare program în parte accesați Raportul de activitate al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni pe anul 2020

Date de contact Ambasada Romaniei in Spania 2020.

Distribuie: