Consulatul onorific al României în Malaga

inaugurarea consulatului onorific al romaniei la Malaga

Consulatul onorific al Romaniei in Malaga a fost inaugurat pe 24 februarie 2021. Ambasadorul României în Regatul Spaniei, Gabriela Dancău, a efectuat o vizită de lucru de două zile la Málaga în perioada (23-24 februarie 2021), unde a avut mai multe reuniuni.

Pe parcursul celor două zile ambasadorul a avut discuții atât cu responsabili din domeniul economic, cât și cu reprezentanți ai autorităților politice centrale, regionale și locale.

Vizita a constituit, totodată, prilejul oportun pentru inaugurarea oficială a Consulatului onorific al României în Málaga. 

Consulatul onorific al Romaniei in Malaga

Vizita a avut și o puternică componentă economică

Prima zi a vizitei a avut o puternică componentă economică, ambasadorul român având reuniuni cu Rafael Fuentes, directorul biroului teritorial Málaga al Institutului Spaniol de Comerț Exterior, cu Felipe Romera, directorul general al Parcului Tehnologic din Andaluzia, și Sergio Cuberos, președintele Camerei de Comerț, Industrie, Servicii și Navigație din Provincia Málaga. Temele de discuție au fost centrate pe oportunitățile de cooperare economică între companiile românești și cele locale, în special în sectorul IT&C, tehnologii și turism, precum și pe oportunitățile de investiții în România.

Un reper important al vizitei l-a constituit vizita la Parcul Tehnologic din Andaluzia (Málaga Tech Park), unul dintre cele mai importante parcuri tehnologice din sudul Europei, care reunește peste 630 de companii, majoritatea din IT&C, biotehnologii, cercetare-dezvoltare și noi tehnologii, și are o cifră de afaceri de peste 2 miliarde de euro și 20.000 de angajați.

Ambasadorul român a prezentat oportunitățile pe care Bucureștiul le oferă ca viitor sediu al Centrului european industrial, tehnologic și de cercetare în materie de securitate cibernetică și a transmis interesul unor hub-uri digitale și de inovare din România de a colabora cu entități similare din Spania în proiecte comune, în cadrul programelor Horizon Europe 2021-2027. 

Consulatul onorific al Romaniei in Malaga

Cea de-a doua zi a vizitei a fost marcată de inaugurarea oficială a Consulatului onorific al României la Málaga, cel de-al 6-lea oficiu consular onorific al României de pe teritoriul Spaniei. Inițiativa se înscrie în obiectivul mai larg de îmbunătățire a calității asistenței consulare acordate cetățenilor români, precum și de dezvoltare a relaţiilor bilaterale româno-spaniole, în special în domeniul economic, comercial şi cultural.

Consulatul Onorific al României în Málaga are menirea de a contribui la dezvoltarea relaţiilor bilaterale româno-spaniole, în special în domeniul economic, comercial şi cultural, precum şi de a acorda asistenţă şi protecţie consulară în caz de nevoie cetăţenilor români aflaţi în circumscripţia consulară, în situaţii deosebite. Circumscripţia consulară cuprinde Provincia Málaga.

Adresa și datele de contact

Coordonatele noului oficiu consular onorific sunt următoarele:Consulatul Onorific la Málaga Adresa: Paseo Marítimo Pablo Ruiz Picasso n. 2, C.P. 29016, MálagaE-mail: rocons.malaga@gmail.comConsul onorific: Domnul José Luis Ramos Luque.Mai multe informaţii privind consulatele onorifice sunt disponibile aici: http://www.mae.ro/node/1871

Consulatul onorific al Romaniei in Malaga – mesajul Ambasadorului Gabriela Dancău

„deschiderea Consulatului onorific la Málaga se înscrie în strategia Ministerului Afacerilor Externe român de îmbunătățire a calității asistenței consulare acordate cetățenilor români” și „răspunde, pe de-o parte, interesului românilor față de Málaga ca destinație turistică, şi, pe de altă parte, interesului spaniolilor din zonă de a descoperi cultura și tradițiile românești”.

„Dorim să ne extindem prezența în cât mai multe oraşe spaniole importante, precum Málaga, un exemplu pentru noi în materie de implementare cu succes a strategiei de dezvoltare urbană inovatoare şi sustenabilă, un oraş inteligent şi în același timp cultural, cu care ne dorim să aprofundăm relațiile. Un alt obiectiv îl reprezintă atragerea de investiții în România, precum şi dinamizarea relației comerciale şi promovarea turismului din țara noastră în rândul mediului de afaceri spaniol”

Consulul onorific JOSE LUIS RAMOS LUQUE este fost viceprimar al orașului Malaga

Consulul onorific José Luis Ramos Luque este un om de afaceri de succes și fost viceprimar al orașului Málaga. În aceeași zi, Gabriela Dancău a avut reuniuni cu delegatul guvernului regional andaluz în Provincia Málaga, Patricia Navarro, și cu subdelegatul guvernului central spaniol în această provincie, Teófilo Ruiz, care au exprimat întreg sprijinul pentru buna integrare a comunității române în viața socială și economică din regiune și deschiderea pentru cooperarea cu reprezentanții diplomatici și consulari români prin susținerea activității acestora, în vederea unei dezvoltări și mai aprofundate a relațiilor româno-spaniole.

Întâlnire cu primarul din Malaga

Consulatul onorific al Romaniei in Malaga. Ambasadorul Romaniei in Spania Gabriela Dancau reuniune cu primarul din Malaga

În plus, cu ocazia întâlnirii ambasadorului român cu primarul orașului Málaga, Francisco de la Torre Prados, a fost explorată posibilitatea lansării de proiecte de cooperare cu autorități locale din România și cu instituții românești, în scopul promovării culturale și turistice reciproce, precum și a organizării de misiuni economice și de atragere reciprocă de investiții.

Consulatele onorifice ale României în Spania

Consulatele Onorifice ale României urmăresc dezvoltarea relaţiilor de prietenie dintre România şi Spania, prin promovarea cooperării româno-spaniole în domeniile economic, politic, cultural, cu precădere în zonele de jurisdicţie ale acestora. 

Consulatul Onorific al României în Insulele Canare

Consul onorific: doamna Alina Elena Râmaru

Adresa: Calle Alférez Quintana Suárez nr. 18, CP 35200, Telde, Provincia Las Palmas

Telefon: +34 928.07.43.47

Fax: +34.928.07.18.39

Mobil: +34.690.03.29.25 / 642.12.22.79

E-mail: rocons.canarias@gmail.com

Consulatul onorific al României la Murcia

Consul onorific: domnul Jose David Perez Perez

Adresa: Avenida de los Rectores, nr.3, Edificio Paraninfo, cod 30100

Telefon: +34.968.87.95.67

Fax: +34.968.87.95.68

E-mail: consuladomurcia@xplorasolutions.com

Consulatul onorific al României la Pamplona

Consul onorific: domnul Javier Taberna

Adresa: Paseo de Sarasate, 38, 1°, 31001, Despacho Taverna, Pamplona, Comunitatea Forala Navarra

Telefon: +34.948.20.32.00

Fax: +34.948.22.05.12

Consulatul onorific al României la Albacete

(jurisdicţie în provinciile Albacete şi Cuenca)

Consul onorific: domnul Ramón Bello Serrano

Adresa: C/Marqués de Molins, 7, 4º , 02001 Albacete

Telefon: +34 – 967 21 66 21 / 967 10 92 17

Fax: +34.967.52.18.24

Email: consulro.honor.albacete@gmail.com

Consulatul onorific al României la Santander

Consul onorific: domnul Sancho Michell de Diego

Consulatul onorific al Romaniei la Malaga

Consul onorific: Domnul José Luis Ramos Luque.

Adresa: Paseo Marítimo Pablo Ruiz Picasso n. 2, C.P. 29016, Málaga

E-mail: rocons.malaga@gmail.com

Articole care te-ar putea interesa: Consulatele României în Spania

Sursă: Ambasada României în Spania

Distribuie: